Ciasto:
3 szklanki mąki
1 kostka masła
3 łyżki cukru
5 żółtek
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Zagnieść ciasto i 3/4 rozwałkować na blachę a 1/4 schłodzić w lodówce. Masa serowa:
2 wiaderka serka delfiko
1 jajko
1 budyń śmietankowy
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kostki masła
Jajko utrzeć z cukrem i masłem, dodać ser, wymieszać i dodać proszek budyniowy.
5 białek ubić z 1 szklanką cukru.
Na rozwałkowane ciasto wyłożyć masę serową, następnie na nią pokrojone w półksiężyce brzoskwinie z puszki a na to białka ubite z cukrem. Na końcu cetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w lodówce.
Włożyć do nagrzanego do 180-190 stopni piekarnika i piec 60 min.
|